Λευκάδα

Η Λευκάδα είναι το τέταρτο σε έκταση νησί του Ιονίου Πελάγους και μοναδικό με οδική πρόσβαση. Έχει περίπου 23.000 μόνιμους κατοίκους και καλύπτει μία έκταση 302 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Το κλίμα του νησιού είναι υγρό μεσογειακό, με ζεστά καλοκαίρια και κρύους χειμώνες.
Οι απέραντες κατάφυτες εκτάσεις της Λευκάδας, τα βαθυγάλανα νερά του Ιονίου και ο λαμπερός ήλιος, που λούζει με τις ακτίνες του το νησί, δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό για ονειρεμένες διακοπές.Το πανέμορφο και ειδυλλιακό αυτό νησί ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Επτανήσων, απέχει μόλις 100 μέτρα από την Ακαρνανία, με την οποία συνδέετε με μια πλωτή γέφυρα και μαζί με τα γύρω νησάκια Κάλαμο, Μεγανήσι, Σκορπιό, Μαδουρή, Κυθρό και Θηλειά, αποτελούν το Νομό Λευκάδας.

Η Λευκάδα είναι ένα νησί με αστείρευτες φυσικές ομορφιές. Έχει αποκτήσει παγκόσμια φήμη, την οποία οφείλει κατά ένα μεγάλο ποσοστό στην αγάπη που έτρεφε για το υπέροχο αυτό νησί ο Αριστοτέλης Ωνάσης. Δεν είναι τυχαίο, ότι ο Έλληνας Κροίσος επέλεξε να δημιουργήσει τον προσωπικό του παράδεισο σε αυτόν τον τόπο. Ο Σκορπιός, το διάσημο νησί του Ωνάση, που φιλοξένησε μερικές από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της νεότερης ιστορίας, βρίσκεται απέναντι από το Νυδρί. Η περιήγηση στο νησί αποτελεί μία πραγματική έκπληξη για κάθε ταξιδιώτη. Τα παραδοσιακά χωριά με τη νησιώτικη αρχιτεκτονική τους και οι Λευκαδίτες με τη ζεστή φιλοξενία τους δημιουργούν μία οικεία ατμόσφαιρα.

Η πόλη της Λευκάδας, σύγχρονη και ταυτόχρονα παραδοσιακή, ενδείκνυται για εξερεύνηση ενώ το ιστορικό κέντρο της, διακρίνεται για το νησιώτικο χρώμα του και είναι ιδανικό για περιπάτους. Τα στενά πλακόστρωτα καντούνια, που οδηγούν στις παλιές γειτονιές αποκαλύπτουν την ιστορία της πόλης. Ολόκληρο το νησί είναι ένα φυσικό αξιοθέατο. Αξίζει να γνωρίσετε τόσο τους παραθαλάσσιους οικισμούς όσο και τα ορεινά χωριά, που είναι κτισμένα μέσα στην καταπράσινη φύση. Εκτός από τη χώρα, όμως, επίκεντρο του λευκαδίτικου τουρισμού είναι και το Νυδρί. Πρόκειται για ένα υπέροχο θέρετρο με πλήθος ξενοδοχείων, μπαρ και εστιατορίων, που συγκεντρώνει αναρίθμητους τουρίστες. Η Βασιλική είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κέντρο τουριστικής κίνησης του νησιού, μετά το Νυδρί. Η περιοχή προσελκύει κυρίως νέους και η νυχτερινή ζωή είναι έντονη